Polen - Warschau - Villa Nuova

Het gebouw waarin Villa Nuova is gevestigd is meer dan tweehonderd jaar oud en ook bekend onder de naam “Szenicówka, naar de laatste bewoner “Szenic “. Het ligt op het terrein van het Wilanów park dicht bij het Wilanów paleis. Voor de Tweede Wereldoorlog was het een gewoon woonhuis en na de oorlog was er een garnizoen in gevestigd. Daarna veranderde het langzaam maar zeker in een ruïne totdat in 1993 het Wilanów museum besloot het aan een particuliere eigenaar te verkopen.

De restauratie nam meer dan drie jaar in beslag, maar het resultaat is verbluffend. Kosten noch moeite werden gespaard bij de renovatie De houten vloer en de meubels werden door bekende Milanese schrijnwerkers met de hand gemaakt en de kristallen luchters werden geblazen door Moscatelli.

Het is een voorrecht om in deze ambiance met familie of goede vrienden te mogen dineren. De sfeer is adembenemend, de kelners zijn onzichtbaar, maar slagen er toch steeds in op het juiste ogenblik te verschijnen en het eten is onwaarschijnlijk lekker. Uit het grote aanbod op de kaart staan twee aanraders die wij  u niet willen onthouden: de ganzenlever salade en de crème brûlée!

Bestemming Warschau »
Alle Accommodaties » Neem contact op