Mijn Visie

Marc Chagall  “Jacob’s Dream”

Reizigers

 

De mens is van nature een reiziger. Al vanaf het begin van het menselijk bestaan zwermden de volkeren uit over de aarde. Natuurlijk, uiteindelijk vonden ze ergens een vaste standplaats waar ze zich vestigden en een huis bouwden. Maar de innerlijke drang om op reis te gaan, de prikkel om terra incognito te ontdekken, nieuwe ervaringen op te doen ging daarmee niet verloren Voorbeelden te over: Columbus die met de Nina, de Pinta en de Santa Maria over onbekende zeeën zwierf en ten slotte Indië ontdekt dacht te hebben; de schippers van de VOC die na lange maanden onder barre omstandigheden naar Japan zeilden; Marco Polo die zelfs tot in het volslagen onbekende China wist door te dringen etc.

 

Moderne tijd

 

Reizen heeft echter in onze moderne tijd een geheel nieuwe invulling gekregen. Er is een koppeling ontstaan tussen reizen en op vakantie gaan en ook het doel van de reis is voor de meesten van ons niet uisluitend meer het ontdekken, maar veeleer de ontspanning, de zon, het lekkere eten. Oké, tussendoor willen we dan ook nog wel eens een mooie oude kerk of een antieke arena bezoeken, maar dat is het dan meestal wel.

 

Incentives

 

Er is nóg een geheel nieuwe manier van reizen ontstaan, de incentive. Het bedrijf gaat met zijn medewerkers naar een (meestal) buitenlandse locatie om daar een seminar te houden met het doel de saamhorigheid van het personeel te vergroten of om een nieuwe strategie te presenteren. Kunst en cultuur en teambuilding als onderdeel van de reis zijn nu niet meer doel, maar doeleinde.

 

waarom juist nu

 

In deze interim periode van de financiële en economische crisis worden aan alle kanten bezuinigingen doorgevoerd, dat geldt tevens voor de incentive reizen. Het zou echter van slecht management getuigen om daarom de kwaliteit van het product te verlagen of de inhoud te verschralen. In tegendeel: wie daartoe over de financiële middelen beschikt, zou in deze periode moeten investeren om op het moment dat er weer betere tijden komen met een goed team en een up-to-date product vooraan in de rij te staan!