Roemenië - Transylvanië - Sibiu

Sibiu – ook een van de zeven “Siebenbürgen” – was een van de belangrijkste en indrukwekkendste versterkte steden in Zuidoost Europa. In drie ringen lopen om de stad heen hoge bakstenen muren regelmatig onderbroken door een verdedigingstoren, waarvan er nog enkele bewaard zijn gebleven. Het is een buitengewoon gezellige stad, met een druk uitgaansleven.

allure

 

Vooral in de zomermaanden en in de weekends zijn de terrassen en restaurants overvol en valt het niet mee nog een plaatsje te vinden. Sibiu is ook een stad met allure. Hoewel klein van stuk herbergt het wel 10 musea met prachtige verzamelingen, waarvan het Brukenthal wel de fraaiste collectie schilderijen bezit uit de Nederlandse, Spaanse, Italiaanse en Duitse school.

Leugenaarsbrug


Wat Sibiu vooral zo aantrekkelijk maakt is dat het een groot voetgangersgebied in het centrum heeft, waardoor de wandelaar niet gestoord wordt door gemotoriseerd verkeer en het tempo aangenaam laag is. Een van de mooiste plekjes van de stad is de "leugenaarsbrug". Hij is om twee redenen bekend: het was de eerste gietijzeren brug in Roemenië, maar voor de jonge geliefden was (is) hij nog veel belangrijker. Hier fluisterden ze elkaar eeuwige trouw in de oren, niet wetend (misschien ook wel!) dat ze die eed nooit zouden kunnen waarmaken!

 

Neem contact op