Slowakije - Bratislava

De hoofdstad van Slowakije, Bratislava, is met zijn 450.000 inwoners tevens de grootste stad van het land. Behalve Košice, dat er ongeveer de helft telt, zijn er verder geen echt grote steden in het land.

Drielandenpunt

 

Bratislava dat ligt bij het drielandenpunt dat wordt gevormd door Slowakije, Oostenrijk en Hongarije, behoorde met enkele tussenpozen meer dan duizend jaar bij het koninkrijk Hongarije en droeg toen de naam Pozsony. Pas in 1918 kreeg het zijn huidige naam Bratislava.

 

Hongaarse invloed

 

De Hongaarse invloed valt duidelijk vast te stellen in de architectuur van de stad. Een fraai voorbeeld daarvan is het Grassalkovich Paleis, dat nu fungeert als residentie van de Slowaakse president. Het wemelt in Bratislava overigens van de fraaie gebouwen, dus de cultuurliefhebbers komen in deze stad ruimschoots aan hun trekken. Dat geldt ook voor de gourmands, de stad beschikt over een groot aantal restaurants, waarvan enkele zelfs tot de absolute top behoren.

 

Perfecte locatie

 

Bratislava is bij uitstek geschikt voor het houden van een congres of incentive. In de laatste jaren zijn er diverse nieuwe hotels gebouwd of oude werden grondig gerenoveerd. De hotels die J&B heeft uitgekozen zijn alle volledig toegerust voor een incentive, zowel van kleine als van grotere omvang.

Neem contact op