Roemenië - Transylvanië - Transsylvanië

Gelegenheid voor een unieke ervaring, een «once in a life-time» experience! Een reis in de voetsporen van de verdwijnende Hongaarse aristocratie, geïnspireerd op Jaap Scholten's boek KAMERAAD BARON waarbij de rijkdom en schoonheid van het oude Transsylvanië ontdekt wordt. Hij zal tijdens de reis een lezing geven en toelichting over zijn ervaringen.
Transsylvanië is Europa’s onontdekte parel, het hartland van de Hongaarse cultuur. Het gebied kent een rijk, multicultureel verleden. De combinatie van natuur, architectuur en levensritme (in Transsylvanië lijkt een ander begrip van tijd te bestaan) maakt het tot een van de aantrekkelijkste plekken van Europa. Tijdens deze reis gaat u op zoek naar de ziel van Transsylvanië. U maakt kennis met verscheidende aristocraten en personages uit Kameraad Baron. U bent welkom in hun paleizen en landhuizen en hoort hun persoonlijke levensverhalen. Zo maakt u kennis met de glorie en de tragiek van deze bijzondere Oost-Europese geschiedenis.
 
Verblijf is zowel in historische steden als in eenvoudige boerendorpen. 
De reis is uitvoerbaar vanaf 6 t/m maximaal 22 à 23 personen en wordt door Tibor Bérczes begeleid. (Hij vertaalt Nederlandse literatuur o.a. het boek van Jaap Scholten.)
Neem contact op