Roemenië - Transylvanië - Târgu Mures

Zoals alle steden in Transylvanië heeft ook Târgu Mures een Hongaarse naam, Marosvásárhely, wat letterlijk betekent: “Markt aan de rivier de Mures”. De stad wordt voor het eerst vermeld in een document uit 1332 en kreeg in het begin van de 15de eeuw van de Hongaarse koning Sigismund het recht om markt te houden. Deze functie heeft het tot op de dag van vandaag behouden.

Gesloten

 

In 1910 bestond de bevolking nog voor 90 % uit Hongaren, maar mede door toedoen van Ceauscescu die Târgu Mures tot "gesloten stad" verklaarde, wat betekende dat er zich uitsluitend nog Roemenen mochten vestigen, zijn de beide bevolkingsgroepen nu min of meer in evenwicht.

 

Vriendelijke stad

 

Het centrum van de stad dat een vriendelijke indruk maakt, is een mix van prachtige 19de eeuwse Jugendstil gebouwen tot supermoderne glazen shoppingmalls. Vanuit Târgu Mures kan men een bezoek brengen aan Dracula in Sighisoara of aan het kuuroord Sovata dat in een adembenemend landschap ligt bij het Berenmeer. Het meer is heeft een zeer hoog zoutgehalte, vergelijkbaar met de Dode Zee. De oorzaak is een enorme zoutklomp waarop het rust. Het water heeft een zeer geneeskrachtige werking, vooral voor reuma- en zenuwpatiënten.

Hotels

Restaurants

Venues

Meeting facilities

Neem contact op