Roemenië - Transylvanië - Cluj-Napoca

Aan de vele namen die de stad in zijn lange verleden heeft gehad is de invloed van de verschillende heersers af te lezen. “Napoca” was de naam die de Romeinen na de verovering in de 2de eeuw a. D. van Dacia (inderdaad de naam van een populair Roemeens automerk!) aan de stad gaven. De Hongaarse stammen die in de 9de eeuw Transylvanië binnendrongen doopten haar om in “Kolosvár”.

Namen

 

"Saksen" uit het zuidelijk gedeelte van de Moezel, die als "gastarbeiders" welkom werden geheten als verdedigers van de grenzen tegen de Tataren in ruil voor wat privileges noemden haar: "Klausenburg ". Onder Ceausescu's regime werd het "Cluj-Napoca", om de Romaanse afkomst te benadrukken en zich tegelijkertijd af te zetten tegen de grote Hongaarse minderheid. Tegenwoordig zegt elke Roemeen "Cluj", en elke Hongaar "Kolosvár"!

 

Levendige stad

 

Cluj is een levendige stad met ca. 350.000 inwoners, hoofdzakelijk bestaande uit Roemenen, een grote Hongaarse minderheid en een relatief kleine minderheid Roma. Van de Duitse "Saksen" die aanvankelijk een substantieel onderdeel van de bevolking uitmaakte, zijn de meesten na de val van de muur weer naar "huis" gegaan. Cluj is een van de zeven burchtsteden ("Siebenbürgen ") en feitelijk de hoofdstad van Transylvanië.

Hotels

Restaurants

Venues

Meeting facilities

Neem contact op